Tassu-normal.jpg

Huomenna 8.9.2013 klo 15.00 – 17.00 järjestetään mielenosoitus Helsingissä Romaniassa tapahtuvaa kulkukoirien joukko tappamista vastaan.

 


Mistä tilanne sai alkunsa:

2.9.2013 Romaniassa tapahtui ikävä tilanne kun agresiiviseksi koulutettu vahtikoira tappoi pihaan ilman aikuista tulleen pienen lapsen. Tilanne käynisti suuren noitavainot kulkukoiria vastaan. Tilannetta pahentaa se että maassa lietsotaan hysteriaa ja kansalaisia kehotetaan ottamaan oikeus omiin käsiinsä. Tämä tietenkin on ovallinen resepti katastrofille.

Tilanne sai alkunsa kun Romanian presidentti Traian Băsescu  päätti esittää lakimuutosta kaikkien ilman ihmistä kadulla liikkuvien koirien tappamisen sallimiseksi.  Ja tietysti kansalaiset ovat ottaneet neuvot tosissaan ja kadulla liikuvien koirien joukkotappaminen on alkanut.

Kuten monissa muissa maissa joissa katu- ja hylättyjä koira esiintyy on aina kokeiltu koirien joukkotappamista. Ja se ei ratkaise ongelmaa ollenkaan. Jäljelle jääneet koirat kuitenkin jatkavat lisääntymistä ja tämä voi jopa tehdä sen että koirien määrä lisääntyy nopeaa tahtia. Tämä on nyt tilanne Romaniassa.

Presidentti Basescu tapatutti Bukarestin pormestarina ollessaan noin 100 000 koiraa, mutta silti koirien määrä ei lähtenyt laskuun vaan päinvastoin määrä nousi! Jokaisesta näistä tapetuista koirista Romanian poliitikot pyörittävät bisnestä ja saavat isoja summia. Ja kaikki tämä tapahtuu kun samaan aikaan EU rahoittaa kulkukoiraongelman ratkaisemista. Eli nyt me rahoitamme tälläistä brutaalia toimintaa ja on aika lopettaa se!

Ympäri Eurooppaa järjestetään samaan aikaan marsseja joukkotappoja vastaan. Ainut tapa saada kulkukoira tilanne kuriin WHO:nkin mukaan on sterilisaatio. Tämän avulla koirat eivät pääse enää lisääntymään ja tämä taas tekee sen että koiria ei hylätä kaduille samoja määriä. Nyt EU:n pitää saada Romania sitoutumaan näihin keinoihin kulkukoira ongelman ratkaisimessa. Tämä on inhimillisempi tapa kuin tämän hetkinen ratkaisu.

Jos olet kiinnostunut antamaan oman äänesi kuulua hyvän asian puolesta nyt on siihen mahdollisuus.

Marssin reittinä on Aleksanterinkatu-Mannerheimintie-Eduskuntatalo. Lähtö klo 15:30 Senaatintorilta. Mielenosoitukselle on saatu virallinen lupa ja poliisi ohjaa kulkuetta. Nyt tarvitaan paljon porukkaa mukaan! Koirat ovat tervetulleita kuhan ovat hinassa ja kakat kerätään pois.

Lisää tietoa marssisata löytyy Facebookissa järjestetystä tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/378088432293701/

 

Romanin%20koirat-normal.jpg

 

-Jizabel